Акциите на Apple достигнаха рекордно ниво на пазарна капитализация

Цената на акциите на Apple нараства с 46% от началото на 2023 г.

Акциите на Apple достигнаха рекордно ниво на пазарна капитализация | StandartNews.com

Акциите на американската технологична компания Apple достигнаха рекордно ниво на пазарната капитализация от 3 трлн. долара. Това е второто поредно рекордно високо ценово равнище на затваряне за акциите на компанията. Първото беше на 3 януари 2022 г., когато за кратко достигна връх над 3 трлн. долара в рамките на деня, преди да приключи сесията малко под тази граница.

Цената на акциите на Apple нараства с 46% от началото на 2023 г. Приближаването  към крайъгълния камък от 3 трлн. долара е следствие на пускането на пазара на 5 юни на скъпи очила за добавена реалност - най-рискованият залог на компанията от представянето на iPhone преди повече от десетилетие.

Тазгодишният успех на фондовия пазар за Apple е в рязък контраст с 2022 г. В началото на 2023 г. пазарната капитализация на Apple падна под $2 трилиона при търговия за първи път от началото на 2021 г.

Последният тримесечен отчет на Apple през май показа спад на приходите и печалбата, но надмина очакванията на анализаторите. Наред със стабилното обратно изкупуване на акции финансовите резултати затвърдиха репутацията на компанията сред инвеститорите като сигурна инвестиция в период на глобална икономическа несигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай