AI изготвя диетичен персонализиран план

Приложение помага с хиляди рецепти и предложения

AI изготвя диетичен персонализиран план | StandartNews.com

Пациентите често се затрудняват да следват персонализирания диетичен план, съставен за справяне с техния диабет, сърдечни проблеми или друго хронично заболяване.

Ново приложение претърсва интернет за рецепти, които точно отговарят на критериите, зададени им от техния здравен специалист.Диетолог определя количество въглехидрати, мазнини или протеини, които клиентите им могат да приемат на ден, плюс всяка алергия или друга подходяща информация. Пациентът добавя своите специфични харесвания и нехаресвания. И тогава приложението, наречено anydish, разработено в Израел, започва да работи с помощта на AI и NLP (обработка на естествен език).

Той чете десетки хиляди онлайн рецепти в уебсайтове и блогове, изчислява количеството мазнини, протеини и други ограничения, които диетологът е поставил, и представя на пациента селекция от ястия, подходящи за него. 

Само за няколко минути емисията на потребителя се изпълва с хиляди рецепти, които точно отговарят на техните хранителни предписания, както и на техните предпочитания.

Аnydish използва изкуствен интелект и NLP – обработка на естествен език, което позволява на компютрите да разбират човешкия език – да анализират и разбират текст в онлайн рецепти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай