14 Pro ще има много по-добри характеристики от останалите iPhone

Само по-високият клас модели iPhone 14 ще получат преработен дисплей и може би по-добра система на камерата

14 Pro ще има много по-добри характеристики от останалите iPhone | StandartNews.com

Един от най-популярните анализатори на Apple, от който обикновено научаваме достоверни слухове за новите устройства на компанията - Минг-Чи Куо, разпространи много информация за серията, която предстои да видим през септември.

Оказва се, че за разлика от предишни премиери Pro модела този път чувствително ще се отличава от всички останали. Също така тази година няма да има мини модел и линията може да изглежда така: 6,1-инчов iPhone 14, 6,7-инчов iPhone 14 Max, 6,1-инчов iPhone 14 Pro и 6,7-инчов iPhone 14 Pro Max.

Само по-високият клас модели iPhone 14 ще получат преработен дисплей и може би по-добра система на камерата, нов слух твърди, че моделите от начално ниво може и да не са по-бързи.

Освен това прорезът на Pro моделите ще бъде заменен с дизайн с двоен процеп и изрязан отвор, а също така може да оттеглят основната 12МР задна камера в полза на 48МР камера, която допълнително ще затвърди репутацията им на смартфони с най-добра камера.

Твърди се, че Apple работи по нов процесор A16 Bionic, който би трябвало да е малко по-бърз от чипа A15, който захранва серията iPhone 13, както и iPhone SE 3.  Той вероятно ще бъде произведен по по-напредналата 4nm технология.

Оказва се, че този чип ще захранва само два нови модела. Куо казва, че Apple ще оборудва само iPhone 14 Pro и Pro Max с A16 Bionic, а iPhone 14 и 14 Max ще останат с по-стария A15 Bionic, който е достатъчно бърз.

Той също така казва, че линията ще притежава вече с 6 GB RAM, което би било подобрение, като се има предвид, че моделите от начално ниво iPhone 13 имат 4 GB RAM. И тук Apple ще запази разликата между обикновените и Pro моделите, тъй като според Куо само Pro моделите ще получат по-бързата LPDDR 5 RAM, която конкурентите използват от доста време, а другите два модела ще продължат да използват технологията LPDDR 4X.

Появиха се и противоречиви слухове за това дали всички нови модели ще получат 120Hz екрани, които в момента са ексклузивни за моделите Pro. Моделите Pro може да получат и нов дизайн на шасито от титаниева сплав, който ще ги направи по-издръжливи и устойчиви на надраскване.

Ако погледнем всички тези слухове, изглежда, че iPhone 14 и 14 Max ще бъдат подобрени версии на обикновените модели iPhone 13, а Apple е почерпила вдъхновение от моделите Fan Edition на Samsung.

Ще трябва да изчакаме до септември, за да разберем дали този слух е верен, но като се има предвид, че Куо обикновено е точен в прогнозите си, можем да смятаме данните за почти сигурни.

Повече технологични новини може на намерите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай