Звънци, тояги и танци в Лондон срещу Брекзит

Камарата на общините заседава за първи път от 37 години заради казуза

Звънци, тояги и танци в Лондон срещу Брекзит | StandartNews.com
  • Камарата на общините заседава за първи път от 37 години заради казуза
  • Залозите не вещаят победа за Борис Джонсън

Протести срещу Брекзит със звънци, тояги и танци започнаха в Лондон, докато Камарата  на общините се е събрала на първото си заседание от 37 години насам. Темата е Брекзит. Депутатите обсъждат новото споразумение на премиера Борис Джонсън с ЕС, за което в петък букмейкърите на Острова обявиха, че залозите на са в полза на БоДжо.

Десетки хиляди протестиращи са изпълнили улиците на Лондон. Мнозина от хората са със сини барети с жълти звезди, символизиращи знамето на ЕС. Те пристигнаха масово с метрото и автобусите на площада пред парламента, съобщи Нова тв.

На една от улиците група протестиращи с вързани на краката звънчета и с тояги изпълниха традиционен английски танц.

Британският парламент започна тази сутрин извънредното си заседание, посветено изцяло на споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Депутатите ще гласуват по сделката за Брекзит, сключена в четвъртък от Лондон и Брюксел. Очаква се вотът да бъде много оспорван.

Премиерът ще се опита да убеди законодателите да подкрепят споразумението, но Северноирландската демократична юнионистка партия, която беше силен съюзник на консерваторите, и опозицията в лицето на Лейбъристите, заяви, че ще гласува срещу сделката. Според министъра за Брекзит Стивън Баркли гласуването ще е „на нож“, но беше категоричен, че кабинетът е изслушал опасенията на всички депутати от всички политически партии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай