Жесток скандал тресе Гърция! Искат оставката на Мицотакис

Утре се очаква изявление на премиера Кириакос Мицотакис

Жесток скандал тресе Гърция! Искат оставката на Мицотакис | StandartNews.com

Разраства се скандалът в Гърция с подслушването на телефони на журналист и опозиционен лидер. Събитието доведе до оставки на висши служители, като ръководителя на Националната разузнавателна служба Панайотис Контолеон, предаде БНР.

Утре се очаква изявление на премиера Кириакос Мицотакис.

Скандалът с подслушването на евродепутата и лидер на социалистите Никос Андрулакис добива размерите на политическа буря. Опозицията настоява премиерът Кириакос Мицотакис да поеме лична отговорност и да подаде оставка. За утре е насрочено открито заседание на парламента, като опозиционни депутати настояват премиерът да даде пълен списък на следените политици и журналисти.

Секретарят на правителството Григорис Димитриадис подаде оставка, както и ръководителят на Националната разузнавателна служба.

Според доклад, който се позовава на правителствени служители, Никос Андрулакис е бил подслушван по искане на службите на две чужди държави, които не се посочват.

Депутати от управляващата партия на консерваторите казаха, че премиерът не е бил информиран за подслушването на лидера на социалистите. Правителството също желае пълна прозрачност по случая, заяви говорителят на кабинета Янис Иконому.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай