Жени отхвърлят милионно споразумение с Уайнстийн

Положението му може да се утежни още

Жени отхвърлят милионно споразумение с Уайнстийн | StandartNews.com

Шест от жените, които твърдят, че са били подложени на секстормоз от продуцента Харви Уайнстийн, поискаха от американски съдия в понеделник да отхвърли спхоразумине на стойност 18,9 млн.долара между опозорения филмов продуцент, борда на студиото му и други обвинители, предаде "Ройтерс".

По думите им, от споразумението в този му вид ще спечели Уайнстийн, като въпросният новосъздаден фонд ще му помогне да плати разходите около делото.

Но предполагаемите му жертви няма да могат да получат обявените между 7 500 и 750 000 долара обезщетения - или общо над 11 млн. долара.

То бе обявено от съда в Ню Йорк на 30 юни, като веднага адвокатите на жените обявиха споразумението за несправедливо, защото така обвиняемият няма да получи наказание за деянието си.

Уайнстийн вече е в затвора в щата Ню Йорк, след като през февруари беше признат за виновен и осъден на 23 години лишаване от свобода за изнасилване и сексуална агресия.

Още четири жени обвиниха холивудския продуцент през май.

Новият съдебен иск е за секстормоз между 1984 и 2013 година. Една от жените е била на 17 години по време на предполагаемото нападение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай