Зеленски със сензационни думи за Путин

Украинският президент с интервю пред Дейвид Летърман

Зеленски със сензационни думи за Путин | StandartNews.com

Войната ще свърши, когато умре Владимир Путин. Това заяви Володимир Зеленски по време на интервю пред легендарния американски журналист Дейвид Летърман в метростанция в Киев. 

"Да си представим, ако Путин хване настинка и умре, или ако падне от прозорец и умре, дали ще продължи войната?", попита водещият.

"Не. Войната ще свърши. Когато си отиде лидер на авторитарен режим, институциите спират да функционират. Така бе и в Съветския съюз", каза още украинският президент, визирайки бързите рокади в Кремъл през първата половина на 80-те години на миналия век.

След смъртта на Леонид Брежнев (10 ноември 1982 г.) на власт е дошъл Юрий Андропов (починал на 9 февруари 1984 г.), сменен от Константин Черненко (починал на 10 март 1985 г.) След него на власт е дошъл последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов, а тази държава се разпадна на 15 независими страни през 1991 г.

"На наследниците на Путин в Кремъл ще им трудно. Те ще трябва да прекратят войната и да се заемат с вътрешната политика", каза още държавният глава в Киев, пише novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай