Петък,

Зеленски отговори на Путин:Няма да дадем нищо на никого

От: Стандарт -
2998
Зеленски отговори на Путин:Няма да дадем нищо на никого
A
A
A

Украйна не се страхува от никого, не дължи нищо на никого и няма да върне нищо на никого.  Това каза президентът на страната Володимир Зеленски. Той подчерта, че международните граници на Украйна ще останат непроменени независимо от изявленията на Москва.

Путин изпраща руски военни в Донецк и Луганск. Защо?

„Ние сме на собствена земя. Не се страхуваме от нищо и от никого. Не дължим нищо на никого. И няма да дадем нищо на никого. И сме сигурни в това. Защото сега не е февруари 2014 г., а февруари 2022 г. Друга страна, друга армия. Единствената ни цел е мирът в Украйна", каза Зеленски във видеообръщение към нацията. 

Киев квалифицира признаването на самопровъзгласилите се републики ДНР и ЛНР като нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, каза още Зеленски.

„Украйна недвусмислено квалифицира последните действия на Русия като нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на нашата държава. Цялата отговорност за последствията във връзка със споменатите решения се носи от политическото ръководство на Русия“, каза президентът на Украйна и добави: "Международно признатите граници на Украйна ще останат така, както са". 

Путин с историческо обръщение. Ще има ли война?

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com