Зеленски изненада Европа! Неочаквано решение

Свързано е със знакова личност за Украйна

Зеленски изненада Европа! Неочаквано решение | StandartNews.com

Изненадващо решение на украйнския президент, което ще бъде доста коментирано.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е съгласувал днес кандидатурата на бившия главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни за извънреден и пълномощен посланик на страната във Великобритания, съобщи украинската агенция УНИАН, позовавайки се на външното министерство на Украйна.

„В четвъртък, 7 март 2024 г., президентът на Украйна съгласува кандидатурата на Валерий Залужни за длъжността на извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Министерството на външните работи на Украйна изпрати на британската страна съответното искане за агреман“, пише в официално заявление на МВнР на Украйна.

Във вечерното си видеообръщение към украинците, публикувано в Telegram, Зеленски съобщи, че бившият главнокомандващ на ВСУ сам е избрал дипломатическия път.

"Генерал Валерий Залужни ми говореше именно за такава посока за себе си - дипломатическа. Министерството на външните работи на Украйна изпрати съответно искане за агреман. Нашият съюз с Великобритания трябва само да се засили", добави той.

На 8 февруари 2024 г. президентът на Украйна подписа указ за отстраняването на Залужни от длъжността главнокомандващ ВСУ. На неговото място бе назначен Александър Сирски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ДедоЧочко
преди 1 месец

То държавата я няма те посланник пращат.Луда укренска работа,само смях.

Откажи