Вторник,

Г-20 одобриха единодушно Римския пакт

От: Агенция Стандарт -
Г-20 одобриха единодушно Римския пакт
A
A
A

Приключи двудневната среща на здравните министри от Г-20 в Рим. Пресконференция даде министърът на Италия Роберто Сперанца. На нея стана известно, че в Италия ще има трета доза ваксина.  

 „Римският пакт е одобрен единодушно”, обяви министър Сперанца, цитиран от БНР. В него има насоки за противодействие на Covid, които засягат бюджетни ангажименти и инвестиции, за да се улесни производството на ваксина  по целия свят. По този повод предстои среща на здравните министри с техните финансови колеги.

„Битката срещу вируса е битка, която всички искаме да спечелим заедно”, каза още италианският здравен министър и уточни, че Римският пакт е документ, подписан от всички страни, ангажирани с укрепването на националните здравни услуги, засяга и подхода „Едино здраве“, който обхваща здравето на хората, на животните и на околната среда в една цялостна концепция.

Сперанца обясни също така, че в Италия ще бъде направена трета доза ваксина на възрастни, на тежко болни и на тези със слаба имунна система. На пресконференцията стана известно, че на срещата в Рим Китай е участвал чрез видео връзка.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички