Затворник си отряза пръста и го прати на министъра

Затворник си отряза пръста и го прати на министъра | StandartNews.com

Париж. Затворник, който искал да промени затвора, изпратил свой пръст на министърката на правосъдието Кристиан Тобира, съобщи министерството на правосъдието.
 
Пръстът се намирал в колет, адресиран до министърката на правосъдието и бил получен вчера, съобщи министерството, потвърждавайки информация на телевизия BFM-TV. „Той беше изпратен от затворник, който иска да смени затвора”, допълни същият източник.

Затворникът излежавал присъдата си в затвора Фльори-Мерожи (департамента Есон) близо до Париж и искал да отиде в Дижон (Източна Франция), съобщи запознат със случая източник. „Много затворници искат да бъдат преместени, за да са близо до семейството си и когато това е възможно, им разрешаваме”, съобщи министерството на правосъдието. В случая с конкретния затворник, който е инвалид, искът бил приет на 26 юли, но трябвало да се намери място в желаната област.

Бунтовете не са редки във френските затвори, отбелязва БГНЕС. Най-известният случай е с бившия затворник Ролан Агре, осъден на 15 години затвор през 1970 г. за съучастие в убийство, който на два пъти, през 1983 и 1984 г., изпрати фаланги на пръстите си на тогавашния министър на правосъдието, преди да бъде нареден повторен процес, завършил с оправдаването му през 1985 г.

През юни 2002 г. подсъдим, който имал конфликт със съдебен пристав, изпрати на министерството на правосъдието парче от ухото си, добавя Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай