Застрахователи плащат $1,5 млрд. за Тянцзин

Застрахователи плащат $1,5 млрд. за Тянцзин | StandartNews.com

Пострадали от взривовете в китайския град на протест за обезщетения

Двете експлозии, които разтърсиха китайския град Тянцзин и при които загинаха повече от 100 души, могат да донесат загуби от застраховки в размер на между 1 и 1.5 млрд. долара. Това съобщават анализатори на финансовата компания Credit Suisse, цитирани от Ройтерс. Международни застрахователни компании съобщиха, че са получили искания за обезщетения от засегнати от взривовете, но все още не могат да представят точната сума на потенциалните си загуби. Китайски застрахователи също очакват да бъдат засегнати. "Все още е много рано да определим загубите от застраховки.

Първоначалната загуба от застраховки е на стойност между 1 и 1.5 млрд. долара, като голям брой компании са засегнати", каза анализаторът Ариан ван Веен, който се позовава на съобщения в китайските медии. Междувременно около 200 души, чиито жилища са пострадали от огромните експлозии, се събраха на протест с искане за обезщетения от правителството. "Ние, жертвите, настояваме правителството да откупи домовете ни", пишеше на един транспарант на протеста пред хотел в Тянцзин, където китайски официални лица даваха пресконференции за бедствието. "Това не е демонстрация. Това е просто нашият начин да привлечем вниманието на правителството. Досега те въобще не са ни обърнали внимание", каза Ли Цзяо, чийто дом се е намирал в близост до мястото на експлозиите. Около 40 полицаи и военни попречиха на протестиращите да влязат в хотела. До сблъсъци не се стигна.

Броят на жертвите от експлозиите в склад за химически вещества нарасна до 114 души, а 70 са в неизвестност - 64 пожарникари и шестима полицаи. Сред загиналите има 21 пожарникари, с което катастрофата става най-смъртоносната за китайските огнеборци за повече от шест десетилетия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай