Японец си избира спътници за полет до Луната

Милиардерът прави първи подбор до 14 март

Японец си избира спътници за полет до Луната | StandartNews.com

Японският милиардер Юсаку Маедзава започна търсенето на осем души, които да се присъединят към него в първото туристическо пътуване около Луната с компанията на Илън Мъск SpaceX. Още през 2018 г. той изкупи всички места за безпрецедентния цивилен полет, насрочен за 2023 г.

Тогава Маедзава обяви, че възнамерява да вземе със себе си още осем творци, при това обещавайки да плати и техните билети. В последствие обаче плановете на прочутият предприемач претърпяха лека промяна. 

"Започнах да мисля, че всъщност всеки, който се занимава с нещо креативно може да се нарича артист. За това сега искам посланието ми да е към хора от цял свят с цел повече разнообразие. Така че, ако виждате себе си като артист, значи сте такъв“, споделя той. 

Условия все пак има. Кандидатите за безплатно пътешествие до Луната трябва да извършват "някаква" дейност, която да е насочена в помощ на хората. Освен това трябва да се ангажират да подкрепят останалите членове на екипажа, които споделят подобни търсения и убеждения.

Първият етап от процеса на подбор продължава до 14 март. На избраните ще бъдат направени медицински тестове, ще трябва да преминат и интервю с Маедзава. Предприемачът, който продаде своя онлайн моден бизнес Zozo на SoftBank през 2019 г., ще плати цялата цена на пътуването с новата ракета-носител за многократно използване на SpaceX, наречена Starship. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай