Възможно ли е? Какво следва за Путин

Коментар на руския политолог Олга Курносова

Възможно ли е? Какво следва за Путин | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин има само две възможности - транзит на властта под негов контрол или същият процес, но без негов контрол. Това каза руският политолог Олга Курносова в ефира на "FreeДом".

Според нея, ако Крим се върне под контрола на Украйна, то в новогодишното си обръщение Путин може да каже: „Уморен съм, тръгвам си“. Украинските власти вече обещаха, че ще си върнат и украинския полуостров Крим.

„Сега за Владимир Путин има само два изхода: транзит, който ще се осъществи под негов контрол и за това той сам трябва да напусне, и транзит, който ще се осъществи без никакво негово участие, когато той някак си слиза от стола...”, каза експертът, пише "Факти".

Ако до края на годината Украйна си върне Крим, то това ще е сигурният край на управлението на Путин. Руският президент е наясно, че всяко следващо военно поражение в Украйна ще означава край за него. Още в началото на октомври руският публицист и политолог Андрей Пионтковски заяви, че самият руски президент се е поставил в много заплашителна позиция, като е обявил частична мобилизация в страната и се е опитал да анексира части от Украйна, които руската армия не владее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай