Вучич каза кога звъни на Путин. Какво ще преговарят

Той посочи, че се е договорил с унгарския премиер Виктор Орбан за съхраняване на сръбски газ в унгарски хранилища

Вучич каза кога звъни на Путин. Какво ще преговарят | StandartNews.com

Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия "Пинк", че се надява на 25 или 26 май да разговаря с президента на Русия Владимир Путин по въпроса за покупката на газ, предадоха ТАСС и БТА.

"За нас са важни три неща - най-важни са обемите, под номер две - цената, номер три - надеждността на снабдяването, с което досега ние нямахме проблем. Първите два аспекта са ключови", изтъкна Вучич, като изрази надежда, че "телефонният разговор с президента на Руската федерация ще се състои в сряда или четвъртък (25 или 26 май).

Той посочи, че се е договорил с унгарския премиер Виктор Орбан за съхраняване на сръбски газ в унгарски хранилища. "Важното е, че премиерът на Унгария ни разреши да складираме от 300 до 500 млн. куб. метра газ", каза Вучич.

Той припомни, че Сърбия започва преговори с "Газпром" по ново дългосрочно газово споразумение и отбеляза, че сръбската икономика зависи на 100 процента от газ от Русия и затова Белград се надява на "добра цена" на предстоящите преговори. Действието на текущото споразумение за доставка на руски въглеводороди за Сърбия изтича на 31 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай