Всички автомобили в Гърция само с оригиналните талони

Всички автомобили в Гърция само с оригиналните талони | StandartNews.com

Атина. "Всички" автомобили трябва да пътуват в Гърция с оригиналните си свидетелства за регистрация, Част I и Част II. Това пише в писмо на гръцкото Министерство на транспорта и комуникациите, изпратено в отговор на въпроса на нашето: "За кои от посочените МПС важи изискването - товарни автомобили, автобуси или леки коли".

В официално съобщение на нашето Министерство на външните работи, изпратено до медиите, пък се казва: "При извършване на превози през територията на Гърция с лизингови транспортни средства следва да се има предвид, че в случай на проверка гръцките контролни органи изискват водачът да представи оригиналните I и II част на свидетелството за регистрация на автомобила". От ведомството допълват, че "Не се приемат нотариално заверени копия на I част". Изискването се основава на Директива 1999/37, което е "въведено в гръцкото законодателство и е основание за налагане на санкции, които се плащат в пощенските клонове в Гърция, обясняват още официално от Външно.
С оглед да не бъде прекъсван туристическият поток се водят преговори за постигане на съгласие гръцките власти да не изискват за определен период оригинал на големия талон от леките коли, които отиват на почивка. Това съобщиха неофициално наши транспортни експерти. Докато обаче от Атина не пристигне официален документ за това, всички автомобили трябва да пътуват към Гърция с оригиналните си талони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай