Времето полудя! 50 градуса по Целзий

Хората не бива да излизат навън

Времето полудя! 50 градуса по Целзий | StandartNews.com

50 градуса по Целзий. Не, това изобщо не е шега, а най-страшния кошмар за затоплянето на планетата ни, който се сбъдва.

Адската жега се очаква в Пакистан. Страната се готви за гореща вълна, като прогнозите са температурите да стигнат 50 градуса по Целзий. В най-населената провинция хората са посъветвани да останат на закрито, предава ДПА, цитирана от БТА.

"Очаква се температурите да се покачат до 50 градуса в южната провинция Пeнджаб и в някои части на Синд", каза днес представителят на метеорологичната служба на страната Сардар Сарфраз.

Пакистанската метеорологична служба публикува изявление, в което каза, че дневните температури ще бъдат с между 4 и 6 градуса по-високи от обичайното в Пeнджаб и в някои части на Синд.

"Обществеността е съветвана да избягва директната слънчева светлина, освен ако не е необходимо", се казва в изявлението.Температурите в северните райони, където се намират над 7000 ледника, се очаква да бъдат с 2 до 4 градуса по-високи от обичайните.

Горещините ще продължат от днес до събота, а в края на седмицата, се очакват дъждове преди мусоните. Въпреки това, за разлика от миналата година, в Пакистан се очаква тази година да има по-малко мусонни дъждове от обичайното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай