Военен експерт със страховита прогноза, отмъщението на Русия

Ето какво следва след инцидента с Кримския мост

Военен експерт със страховита прогноза, отмъщението на Русия | StandartNews.com

След инцидента с Кримския мост Русия едва ли ще посмее да удари с ядрено оръжие, тъй като получи предупреждение от Запада. Но може да започне групова ракетна атака или да извърши друга атака с ирански дронове. Това каза украинският военен експерт, полковник от запаса Олег Жданов в интервю за Главред.

"Бяхме заплашени от Апокалипсис за всякакви удари по Крим, но вече втори месец на полуострова "пука", а сега и удар по Кримския мост - и нищо. В навечерието на удара по моста някакъв неизвестен дрон удари стратегическо летище в района на Курск и вече има информация, че два самолета Ту-22М3 са първите загуби сред стратегическите бомбардировачи в тази война от страна на Руската федерация“, каза Жданов, предава Novini.bg.

"Разбира се, тя може да нанесе групов ракетен удар, може би друга атака от ирански дронове, но не повече. Руската федерация не може да премине в настъпление в нито една посока на фронта, поне може да удържи отбраната. Остава само ядреното оръжие, но има предупреждение от Запада, че подобен ход ще има много тежки последици за руската икономика", каза той.

На въпроса възможни ли са удари по мостовете през Днепър в отговор на повредата на Кримския мост, Жданов предложи на руснаците да опитат. „Нека опитат. Напълно възможни са удари в Киев по мостовете през Днепър. Това е война, възможно е. За разлика от руската ПВО в Крим, нашата ПВО ще воюва. В крайна сметка няма информация да е имало въздушно нападение в Крим, за да се задесйства противовъздушната отбрана. И Украйна се готви за такива действия на врага", каза Жданов.

В същото време той е сигурен, че е възможен и руски удар по центровете за вземане на решения в Киев, но отново въпросът е ефективността на такъв удар. „Да, руските ракети могат да излитат, както безпилотните самолети, включително от Беларус, но въпросът е дали ще ударят, дали ще летят“, каза Жданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай