Влизаш в UK - чакат те два теста

На втория и осмия ден от пребиваването в кралството

Влизаш в UK - чакат те два теста | StandartNews.com

Всички пътници, пристигащи в Обединеното кралство, ще трябва да се изследват за коронавирус през втория и осмия ден от пристигането си в страната.

Това се очаква да обяви британското правителство тази седмица, според информация на британската телевизионна мрежа ITV News, публикувана в понеделник, предаде БНР..

"Разбрах, че правителството ще съобщи утре (9-и февруари), че ВСИЧКИ пътници, пристигащи във Великобритания, ще трябва да бъдат тествани за коронавирус на втория и на осмия ден след пристигането им в страната.

Така че това няма да се отнася само за пристигащите от страните от т.нар. "червена зона", които трябва да бъдат карантинирани в хотели за тяхна сметка, но и за тези, които се изолират у дома", сподели в Туитър репортерът на ITV Пол Бранд.

Според него "ВСИЧКИ пристигащи в страната ще трябва да имат отрицателен тест за Covid-19, направен в чужбина в рамките на последните 72 часа. Те също така трябва да направят Covid тест и на територията на Великобритания на втория и на осмия ден от тяхната самоизолация".

"Тези, които идват от страни от червената зона,  също ще трябва да направят всички това, но ще трябва да бъдат карантирани в хотели, които не могат да напуснат", посочи още репортерът на ITV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай