Емирът на Кувейт е в болница, има временен монарх

Наследникът на трона на Кувейт ще управлява страната, докато емирът е в болница

Емирът на Кувейт е в болница, има временен монарх | StandartNews.com

Наследникът на трона на Кувейт ще управлява страната, след като 91-годишният емир Шейх Сабах ал-Ахмад Ал Сабах беше хоспитализиран, съобщи държавната агенция KUNA.

"Престолонаследникът шейх Наваф ал-Ахмад Ал Сабах временно ще изпълнява определени задължения на емира", съобщи кувейтската агенция. По-рано стана ясно, че шейх Сабах, владетел на богатата на петрол държава в Персийския залив от 2006 г., е хоспитализиран, "за да се подложи на медицински изследвания".

През септември 2019 г. шейх Сабах също беше в болница за изследвания след пристигането си в САЩ, а при визитата си се срещна с президента Доналд Тръмп. Апендиксът на емира беше отстранен през 2002 г., две години след като му беше имплантиран пейсмейкър.

През 2007 г. той претърпя операция на пикочните пътища в Съединените щати. Шейх Сабах призова миналата година за деескалация в Персийския залив, когато напрежението между САЩ и Иран ескалира. Той е считан за архитект на външната политика на съвременен Кувейт.

Шейх Наваф, който ще изпълнява длъжността е 83-годишен. Той заема висока длъжност от десетилетия, включително е бил министър на отбраната и вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай