Вицепремиер укроти терорист в банка

Заложническа драма заради ощетени работници

Вицепремиер укроти терорист в банка | StandartNews.com
  • Заложническа драма заради ощетени работници

Заложническа драма държа часове наред черногорския град Бар, след като мъж заплаши да се самовзриви в банков клон. Терористът постави ултиматум - банката да изплати дългове на служителите на предприятието Приморка.

Нападателят, идентифициран като Един Бегзич, нахлу в клон на словенската банка NLB. Той обяви, че има бомба и коктейли "Моллотов". Бегзич публикува видеосъобщение, в което призовава банката да върне "откраднатите от работниците" пари.

"Тази банка открадна парите на честните граждани, на трудещите се от Приморие, още през 2010 г.", заяви Бегзич. "Докато не им бъде изплатен и последният цент с лихвите, ще държа банката под контрол", отсече той.

Намиращите се наоколо сгради светкавично бяха евакуирани. В клона не е имало банкови служители, съобщиха световните медии.

Накрая Един Бегзич се предаде на полицията. Това стана след разговор с вицепремиера на страната Дритан Абазович, съобщи ТАСС, позовавайки се на националната телевизия на Черна гора, предаде БТА.

Дритан Абазович се намесил в ситуацията и е обещал да приеме работниците от предприятието Приморка и да обсъдят проблемите им.

Телевизията посочва, че бомбата, с която мъжът заплашвал, била фалшива, а предполагаемите бутилки с коктейл Молотов били пълни с вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай