Важно решение на Путин! Ще се състезава ли пак за президент?

Стартът на неформалната президентска кампания е насрочен за ноември

Важно решение на Путин! Ще се състезава ли пак за президент? | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин може следващия месец да обяви кандидатурата си за нов мандат на предстоящите през март 2024 г. избори за държавен глава. Това пише днес влиятелният в. "Комерсант" в публикация под заглавието "Предизборна цивилизация".

Стартът на неформалната президентска кампания е насрочен за ноември – на откриването на международното изложение "Русия", заявяват източници на изданието, близки до президентската администрация. Според един от възможните сценарии Путин може публично да обяви издигането си за нов мандат именно на този форум – в рамките на мероприятие, на което ще бъдат представени всички региони.

Има и други варианти, посочва изданието.

Според източниците идеологическата рамка на кампанията ще изглежда по следния начин – Русия е отделна цивилизация, за която са важни традиционните ценности, атакуват я врагове, но благодарение на консолидацията на обществото те няма да успеят нищо да постигнат.

Юридически кампанията за вота ще започне с назначаването на изборите от Съвета на федерацията (горната камара на парламента), което трябва да стане в средата на декември, тъй като гласуването ще е на 17 март 2024 г. Самият Путин все още не е обявявал публично участието си в изборите.

Владимир Путин, който получи поста от Борис Елцин в края на 1999 г. е вече най-дългогодишният руски лидер, с изключение на Йосиф Сталин, посочва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай