Въоръжен сваля правителство със заложници в банка

Похитителят държи с нож петима, иска главата на японския премиер

Въоръжен сваля правителство със заложници в банка | StandartNews.com

Въоръжен мъж държи петима заложници в японска банка. Похитителят настоява премиерът Йошихико Нода да подаде оставка, съобщи Ройтерс, цитирайки местни медии. Заложниците са четирима служители на банката и един клиент.

Мъжът е на възраст между 30 и 40 години и взел заложници в клона на банка Тойокава Шинкин в централната префектура Айчи около 14,20 часа местно време (5,20 часа по Гринуич).

Размахвайки ножа, мъжът взел петима заложници и поискал правителството на Нода да подаде оставка. Похитителят пожелал да говори с журналисти, както и храна за десет дни и мегафон, заяви говорителят на полицията Асахи Шимбун, цитиран от АФП.

Заложниците са четирима служители на банката и един клиент.

Японското правителство разпусна долната камара на парламента този месец и насрочи избори за 16 декември, с които най-вероятно начело на страната ще се върне дълго управлявалата в миналото Либерално-демократическа партия. Подкрепата за Демократическата партия на Нода, която дойде на власт преди три години, падна рязко сред избирателите заради неспособността й да спази предизборните си обещания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай