В САЩ искат 68 години затвор за българка

В САЩ искат 68 години затвор за българка | StandartNews.com

68 години затвор заплашват 35-годишната българка Гергана Червенкова за престъпления в САЩ през последните три години.

Задържаната през 2012 г. нашенка участвала в международен канал за интернет търговия с лекарства под специален режим.

По тази схема пациенти си купували болкоуспокояващи лекарства без рецепта. Българката е обвинена и в изпирането на парите от незаконната търговия.

В края на 2012-а американската агенция за борба с наркотиците съобщи, че банда от 10 души е завъртяла 13 милиона долара от нелегално разпределение на болкоуспокояващи за две години. Желаещите трябвало да попълнят въпросник, като повечето отговори били предварително вписани. След това документите се изпращали на лекари, които ги насочвали към определени аптеки, където получавали медикаметите без рецепта. За лидери на групата се смятат Лена Лашър и Питър Ричио, които управлявали верига аптеки. Останалите членове са трима лекари и петима уеб администратори.

35-годишната Гергана Червенкова от София е била онлайн оператор. Тя е получавала заявки и пари по нета от американци, на които са продавани болкоупокояващите. По време на разследването американските власти са документирали преводи от банкови сметки в България към аптеки в САЩ. Освен нея в аферата са замесени още двама българи - Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково. Те заедно през регистрирана в страната ни банкова сметка са „изпрали" над 5 000 000 щатски долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай