Уволниха директора на Болшой театър

Уволниха директора на Болшой театър | StandartNews.com

Москва. Руското правителство уволни ръководителя на Болшой театър Анатолий Иксанов след серия от скандали, сред които и евентуално участие в нападението срещу Сергей Филин от януари, при което художественият директор беше залят с киселина, предаде АФП.

Иксанов бе обвинен в злоупотреба при реновирането на Болшой театър на стойност 1 билион долара, което надхвърли с години крайните срокове за завършване, както и определения бюджет.

„Ситуацията в театъра и трупата беше сложна и объркана – всичко сочеше към нуждата от промяна в ръководството", сподели министърът на културата Владимир Медински.

Иксанов завеждаше Болшой театър през последните 13 години и имаше повече от 1 година до изтичане на договора си. С уволняването на дългогодишния директор правителството вероятно се опитва да възстанови реда в театъра, който през последните години бе разтърсван от вътрешни разделения и съревнования, допълва агенцията.

Начело на Болшой театър ще застане Владимир Урин, досегашен генерален директор на Музикалния театър „Станиславски и Немирович-Данченко".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай