Уволнен е шефът на Радио „Свободна Европа“

Майкъл Пак уволни ръководителите на пет организации, които агенцията наблюдава

Уволнен е шефът на Радио „Свободна Европа“ | StandartNews.com

Новоназначеният изпълнителен директор на Американската агенция за глобални медии Майкъл Пак уволни ръководителите на пет организации, които агенцията наблюдава, включително и на Радио Свободна Европа.

Към момента няма официално становище за причините за отстраняването на Джейми Флай, а също Бей Фанг от Радио Свободна Азия, Алберто М. Фернандес за Близкия изток, Емилио Васкес в Службата за излъчване на Куба, и Либи Лиу от Фонда за отворени технологии.

Но през годините US-президентът Доналд Тръмп много пъти е критикувал финансираните от американските данъкоплатци медии, че разпространяват тенденциозни материали и реално не предоставят обективна гледна точка.

Това важи с пълна сила за българската секция на Радио „Свободна Европа“, която бе окупирана от протестърския клан на подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев. Така, откакто бе открита наново преди близо година и половина, тя отразява не обективната истина, а гледните точки на подсъдимите български олигарси начело със самия Прокопиев и интересите на международния му ментор – милиардера-спекулант Джордж Сорос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай