Увеличава се броят на жертвите в Турция

До момента са спасени 45 души

Увеличава се броят на жертвите в Турция | StandartNews.com

Продължава да расте броят на жертвите на силното земетресение в Турция. Той вече достигна 35 души, потвърдиха вицепрезидентът и вътрешният министър на южната ни съседка. Пострадалите, потърсили болнична помощ, са малко над 1600 души.

Почти две денонощия след земетресението спасителите се надяват на чудо и разчитат да открият още живи хора, ако са останали такива под руините на падналите сгради.

До момента са изпод руините са спасени 45 души. Сред тях е и майка с дете, които по чудо са спасени 24 маса след труса.

Разрушени са почти 80 сгради, със сериозни щети са други 645, 540 са по-слабо засегнати от земетресението. Без дом са останали над 15 хиляди жители.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу е информирал, че продължава устройването на палаткови лагери за хората, тъй като все още продължават вторичните трусове. Останалите без покрив хора се настаняват и в училища, сватбени салони, спортни зали и т.н.

Финансовото министерство на Турция обяви, че ще бъде удължен срокът за заплащане на данъците на живеещщите в двете най-силно пострадали от земетресението области Елязъг и Малатия. От своя страна търговското министерство обеща подкрепа за изплащане на кредитите на местни малки фирми.

Вторичните трусове в страната продължват, броят им вече надхвърли 600.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай