Понеделник,

Урсула побесня! Кого прати при Путин

От: Редактор -
53299
Урсула побесня! Кого прати при Путин
A
A
A

Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи частни потребители пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която й отвърна, че истинският виновник за покачването на цените е Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва!", отговори Фон дер Лайен.По време на дебатите в Европейския парламент след годишната реч "За състоянието на Съюза", произнесена от ръководителката на комисията, лявата евродепутатка взе думата, като размаха сметки за енергийни разходи, изпратени от нейни сънародници.

Обри даде пример със сметката за ток на Жил, която се е увеличила със 113 евро на месец и сега човекът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура-  2300 евро за газ за 6 месеца, а също и въпрос от потребител дали ще трябва да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата.

"Тази криза не е резултат единствено на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е продукт на икономическа система, чиито пропуски трябва да признаете", обърна се Манон Обри към председателката на комисията.

Минути по-късно, взимайки отново думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. "Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непосилни, вярно е! Но знаете ли какво?

Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът", заяви германката, която представи предложения на Еврокомисията за овладяване скока на цените на газа и електричеството.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Урсула Путин