Украинка: Моля ви, помогнете ни (ВИДЕО)

Украинка: Моля ви, помогнете ни (ВИДЕО) | StandartNews.com

Киев. "Украйна кърви". Тези думи разтърсват социалните мрежи от вторник насам, когато напрежението в страната ескалира и десетки хора влязоха в сблъсъци с милицията. С всеки ден броят на жертвите на неразборателството между опозиция и власт нараства.

 

Във Facebook и Twitter  вече набира скорост видео на украинска гражданка, която моли за съпричастност и призовава за международна подкрепа.

 

„Аз съм украинка. И сега съм на Майдана, в централната част на моя град. Искам да знаете защо хиляди хора из моята страна са по улиците. Има само една причина – искаме да бъдем свободни от диктатура, свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората – за да запазят парите, имотите и властта си. Искам хората, които са тук, които са смели и достойни граждани, да имат нормален живот", разказва украинката.

 

"Ние сме цивилизовани, но правителството ни е варварско. Ние искаме съдилищата ни да не бъдат корумпирани, искаме свобода", казва още младата жена.

 

Тя призовава света – "споделяйте и говорете, преди да е станало късно. Знам, че може би още утре няма да имаме телефони, няма да имаме интернет връзка и ще останем сами тук. И може би полицаите ще ни убият един по един, когато настъпи тъмнината. Затова ви моля сега да ни помогнете. Ние носим тази свобода в нашите сърца и умове и сега ви моля да построим тази свобода и в нашата страна. Можете да ни помогнете като разкажете тази история на вашите приятели, споделите това видео, говорите с вашите семейства и правителства, така ще покажете, че ни подкрепяте", възкликва младото момиче. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай