Уилям и Хари разделени зад ковчега на Филип

Кралското погребение е планирано по минути

Уилям и Хари разделени зад ковчега на Филип | StandartNews.com

Уилям и Хари са сред тесния кръг от близки членове на кралското семейство, които ще следват херцога на Единбург в последния му път. Но те няма да са един до друг, а между тях ще е братовчед им Питър Филипс. Когато ковчегът бъде пренесен в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзор, Уилям ще продължи напред и двамата ще заемат местата си отделно.

Необикновеният обрат на събитията ще се разглежда от някои като пропусната възможност да се покаже семейно единство след смъртта на принц Филип. Други се съмняват дали принцовете умишлено се държат отделно по тяхно желание. Но говорител на Бъкингамския дворец каза: „Това е погребение и няма да бъдем въвлечени в драма.Договореностите са договорени и отразяват желанията на Нейно Величество. То бе съобщено след като бяха публикувани подробности за кралското погребение на Филип, което ще се състои в 15:00 утре, пише Дейли мейл.

Минута по минута погребението на херцога на Единбург е планирано с военна точност и нищо не е оставено на случайността. От момента, в който ковчегът му ще бъде изнесен от държавния вход на замъка Уиндзор и поставен в специален Land Rover,  до края на церемонията, която ще приключи с Националния химн, когато тялото ще бъде поставено в гробницата в параклиса „Свети Георги“. Всичко е направено така, че да напомня за военното му наследство и  забележителен живот.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай