Ученичка пристигна в Давос с влак, отправя еко послание

В Давос Грета се появи днес с малко червено куфарче и протестен плакат, на който пишеше "Училищна стачка заради климата"

Ученичка пристигна в Давос с влак, отправя еко послание | StandartNews.com

Шестнадесетгодишна шведска ученичка, която стана известна по света с протестните си прояви и със своите призиви за борба срещу климатичните промени, пристигна за участие като делегат в Световния икономически форум в Давос, предаде ДПА.

Преглед на изображението в Twitter
Грета Тунберг пътува от Швеция до швейцарския курорт с влак. Така де факто тя вече защити каузата си, като избра почти двудневно пътуване, което щади околната среда, вместо да пътува със самолет, както направиха глобалните лидери.
 
Грета си спечели световна славаслед като всеки петък отсъства от училище, за да протестира пред шведския парламент и да призовава политиците да вземат мерки за защита на климата. Нейната инициатива беше заимствана от ученици от различни страни, сред които Канада, Германия и Австралия.


В Давос Грета се появи днес с малко червено куфарче и протестен плакат, на който пишеше "Училищна стачка заради климата". Преди да пристигне в швейцарския курорт, тя качи в социалните медии видеопослание към световните политически и бизнес лидери, участващи във форума. В него Грета ги призова да предприемат конкретни действия за намаляване на ефекта от глобалното затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай