Учени откриха нов начин за борба с рака

Предполага се, че лекарството може противодейства на всички видове ракови образования

Учени откриха нов начин за борба с рака | StandartNews.com

Нов Южен Уелс. Екип учени и лекари от австралийския университет в Нов Южен Уелс съобщиха за създаването на нов метод за борба с рака, предаде ИТАР-ТААС.

Изследването е направено посредством компютърни технологии. Учените от австралийския университет създали 25 хил. варианта на лекарства, които тествали един по един. Само един от вариантите се оказал ефективен и лекарите установили, че лекарството действа изключително добре против меланома и нюробластома.

„Нашето лекарство унищожава раковите клетки, а процесът е доста бърз. Здравите клетки остават неувредени, което е най-важното. Никой досега не е успявал да създаде подобна защита на здравите клетки", подчерта професор Питър Гънинг от университета.

Той обясни, че белтъкът актин, съдържащ се в раковите клетки не се различава от актина в клетките на сърдечния мускул. Учените установили, че белтъкът тропомиозин в раковите клетки, който се съдържа в актина, има много различни характеристики от актина в здравите клетки на тялото.

Лекарите планират в края на 2015 да преминат към тестване на приложимо лекарство и върху хора. Те са уверени, че откритието им ще направи революция в борбата с онкологичните заболявания, тъй като метода, който те използват се съсредоточава върху структурата на раковите клетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай