Убийцата на сестрата на Илия Павлов остава зад решетките

Убийцата на сестрата на Илия Павлов остава зад решетките | StandartNews.com

Ричмънд. Върховният съд на американския щат Вирджиния е потвърдил двете доживотни присъди срещу рускинята Наталия Лешченко-Уилсън за убийството на сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и сина й. Това съобщи нейният адвокат, цитиран от руските медии.

По думите на адвоката Алексей Тарасов съдът е отказал "да признае грубите конституциионни нарушения в хода на следствието" и не е приел предоставените от защитата "неопровержими доказателства" за невиновността на подсъдимата.

Констатира се, че Лешченко-Уилсън не може да говори за нарушение на конституционните си права, тъй като доброволно е признала пред съда за убийствата и наказанието й, според договора с прокуратурата се заменя от смъртно наказание с доживотен затвор".

Срокът за обжалване във Федералния съд в щатската столица Ричмънд изтича днес.

Наталия Лешченко-Уилсън е работела като бавачка в семейства на руски имигранти. Тя е осъдена за убийството на първата жена на своя съпруг - българката Славка Найденова, както и непълнолетния й син.

41-годишната Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън бяха открити мъртви в дома им на 1 февруари 2010 г с над 50 прободни рани и прерязани гърла.

След дълъг разпит Лешченко-Уилсън, която била омъжена за бившия съпруг на Найденова и баща на Пол, призна за убийствата, като каза на полицията, че е ревнувала от връзката на съпруга си с бившата му съпруга. Тя каза още, че отишла да се види с Найденова и между двете започнала ожесточена борба, при която Найденова и Пол били убити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай