Убиха предполагаем джихадист в Белгия (ОБЗОР)

Убиха предполагаем джихадист в Белгия (ОБЗОР) | StandartNews.com

Един мъж е убит по време на спецоперацията на френската и белгийската полиция в Брюксел. Той е предполагаем джихадист, но не е Салах Абдеслам, който бе издирван за атентатите в Париж. Това съобщи говорител на белгийската прокуратура пред световните медии.

„При обиска бе намерено тяло. Самоличността на убития не е установена, но със сигурност това не е Салах Абдеслам", заяви говорителят. Преди да бъде неутрализиран, той е стрелял по полицаите с автомат и е загинал „с оръжие в ръце".

Както "Стандарт" писа, по-рано днес четирима полицаи бяха ранени по време на въпросната операция. Властите издирваха двама стрелци. По-късно стана ясно, че единият е неутрализиран.

Полицаят, който бе най-тежко ранен, е без опасност за живота.

Около 15 часа местно време, при обиск в жилищен район във Форе, е избухнала стрелба. Няколко души са успели да избягат през покривите на сградите. Хората са помолени да не напускат домовете си, а близките детски ясли и училища затворени. Малко след 18 часа полицията е започнала щурм, по време на който барикадиралият се в апартамента е бил убит. Апартаментът е проверен за експлозиви, съобщи "Фокус".

Присъствието на спецчасти в района остава засилено. Няма информация за втория издирван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай