Тяло в куфари изплува от езеро в Австрия

Тяло в куфари изплува от езеро в Австрия | StandartNews.com

На дъното откриха и мъж, държащ главата на разчленената жена

Ужасяваща находка на разчленено женско тяло в куфари потресе Австрия, съобщиха местните медии. Тленните останки изплували от езеро в алпийската държава, а властите от неделя насам се опитват да установят какво се е случило.
На грозната сцена се натъкнал случаен минувач, разхождащ се около езерото Траунзее край град Гмунден. Той забелязал във водата плаващ куфар, извадил го и го отворил. Пред очите му се разкрила ужасяваща гледка – части от тялото на жена, включително ръце и крака. Той незабавно сигнализирал на полицията. Служителите на реда започнали разследване и скоро след това открили на брега на езерото втори куфар с човешки останки. Аутопсията показала, че те са част от тялото на жена на възрастг между 50 и 70 години, висока 1,75 м, с тегло около 80 кг. Първоначално разследването било затруднено, тъй като главата на жената не била сред намерените останките. Водолази открили главата в понеделник на дъното на езерото, заедно с тялото на възрастен мъж, което било потопено с помощта на торби с тежести. В едната си ръка мъжът държал торба, в която се намирала главата на убитата жена в бетонов блок.

Австрийските власти продължават разследването на случая и споделят оскъдна информация за ужасяващите находки. Предполага се, че мъжът, който е на възраст около 70 години, може да е убил и разчленил жената, а след това да се е самоубил. До снощи самоличността на двамата не бе установена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай