Турция предупреждавала за атентати в Истанбул и Брюксел

Турция предупреждавала за атентати в Истанбул и Брюксел | StandartNews.com

Отделът за борба с тероризма на Турция предупредил турските и белгийските сили за сигурност, че групировката "Ислямска държава" подготвя атентати в Истанбул и Брюксел, съобщи в. "Хюриет".

Според източник на изданието от спецслужбите на 23 декември миналата година отделът предупредил за подготвяните нападения. По-рано от месец по-късно - на 12 януари, самоубийствен атентат на площад "Султанхамет" в Истанбул отне живота на туристи от Германия. На 19 март избухна взрив на търговската улица "Истиклял" в града, загинаха трима граждани на Израел и иранец.

На 22 март бойци на ИД пък извършиха два атентата в Брюксел - в метрото и на летището, при които загинаха 32-ма души, а над 340 бяха ранени.

Терорист снимал ядрен център в Германия

Салах Абдеслам - главният заподозрян за атентатите в Париж миналия ноември, е имал в апартамента си в Брюксел снимки на германския ядрен изследователски център "Юлих". Това съобщи ДПА, като се позовава на "Редакционната мрежа на Германия". Медийната организация се позовава на източници от парламентарна комисия, отговаряща за наблюдение на работата на германските разузнавателни служби. Информацията била предоставена на комисията от директора на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай