Турция гради 4-метрова стена на границата със Сирия

Турция гради 4-метрова стена на границата със Сирия | StandartNews.com

Анкара. Нова 4-метрова стена по границата си със Сирия ще изгради Турция, за да спре нелегалните имигранти. Стената се изгражда в селището Каркамъш, провинция Газиантеп в Югоизточен Анадол, предаде БНР.

Турски медии съобщават, че стената ще бъде с височина 4 метра. Не е ясно обаче колко ще бъде дълга. Тя се изгражда непосредствено до един от най-натоварените ГКПП "Каркамъш" по турско-сирийската граница, която е с дължина около 900 км.

Не се съобщава кога ще бъде завършено съоръжението. В същото време свободно се пропускат да преминават през ГКПП "Каркамъш" от Турция в Сирия онези сирийски граждани, които са с редовни паспорти. Същевременно са били засилени мерките по охраната в тази част на турско-сирийската граница.

В провинция Газиантеп се намира и един от най-големите и добре уредени лагери за сирийски бежанци - в град Килис, който е на около 100 км от границата със Сирия.

Преди време Турция започна да изгражда преградни съоръжения в друг участък на турско-сирийската граница - в селището Нусайбин, окръг Мардин, но прекъсна строежа поради силните протести на местното население.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай