Турция си урежда връщането на руските туристи

Турската страна е в тесни контакти с Русия, Великобритания и Германия

Турция си урежда връщането на руските туристи | StandartNews.com

На държавно ниво Турция преговаря за завръщането на руските туристи през юли, съобщава АТОР, цитирана от РИА Новости.

Според турски медии министърът на туризма и културата Мехмет Ерсой и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу проведоха работна среща с губернатора на Анталия Мунир Караоглу и представители на туристическия сектор, за да обсъдят план за възстановяването на туризма.

Очаква се входящият туризъм да нарасне в средата на юли. Според Ерсой турската страна е в тесни контакти с Русия, Великобритания и Германия, обсъждайки перспективите за връщането на тези пазари през този летен месец.

"Очакваме туристите да идват активно от трите страни", каза министърът.

Перспективите за връщане на руския пазар през юли бяха оценени от представители на турската и руската туристическа индустрия. Според експерти на първия етап, въз основа на опита за възстановяване на въздушните връзки между Русия и Турция през 2016 г., могат да се пускат редовни полети първо, а след известно време чартъри.

Както подчертават наблюдателите, през сезон 2020 всичко ще зависи от стабилизирането на ситуацията с коронавирус в Русия.

Турски експерти смятат, че да се правят някои дългосрочни прогнози не си струва.

"Ситуацията се променя ежедневно. Много остава неясно", казва един от представителите на турския туристически бранш. "Не е ясно как всеобхватната система ще работи в хотелите като част от новите изисквания за сигурност, кои хотели ще получават здравни сертификати и как хотелите като цяло могат да задоволят всички предложения от туроператори."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай