Тук е вечна Коледа! Вълшебните места

И кой е официалният град на Дядо Коледа

Тук е вечна Коледа! Вълшебните места | StandartNews.com

Някои от тези вълшебни места са специално посветени на всичко коледно, с целогодишни тържества и дейности. Други са просто дестинации, които по своята същност изглеждат и се чувстват много, много коледно. Така или иначе, в най-искрящите коледни градове и села в света можете да си гарантирате празнично настроение, когато и да отидете. Ето кои са най-добрите и най-колоритните, пише Дир.бг..

Santa Claus, САЩ

Няма по-подходящо място да стартирате целогодишния си коледен тур, от град, който носи името Санта Клаус. Това градче в щата Индиана е с коледна тематика през всичките 12 месеца на годината, като тук има много празнични неща - от Музея на Дядо Коледа и атракция, наречена "Замъкът на бонбоните на Дядо Коледа", до пощата, която всяка година получава и отговаря на хиляди детски писма до Дядо Коледа. В САЩ има няколко места, наречени Дядо Коледа (другите са в Джорджия и Аризона), но това в Индиана е най-коледното в страната.

North Pole, САЩ

Явно в Америка обичат повече от където и да е другаде на света коледния дух. Ако се отправите на 15 минути на изток от столицата на щата Аляска - Феърбанкс, ще се озовете на Северния полюс - град с нарисувани захарни пръчки по улиците и празнични паради през летните месеци.

Тук се намират и магазинът за сувенири Santa Claus House и най-голямата в света статуя на Дядо Коледа от фибростъкло. Преди да се увлечете, това не е истинският Северен полюс - той се намира на около 2 735 км на север.

Рованиеми, Финландия

Рованиеми нарича себе си "Официалният роден град на Дядо Коледа" и е не само трудно, но и безсмислено да се спори с това. Основният административен център на финландска Лапландия е известен най-вече с впечатляващия увеселителен парк Santa Claus Village, в който се намира самият Дядо Коледа. През 1950 година Елинор Рузвелт чула за тази история, когато посетила града. За да може да се срещне със Санта Клаус, местните дори й построили малка дървена хижа, която съвсем скоро и очаквано се превърнала в туристическа атракция.

Колмар, Франция

Благодарение на очарователния дървен материал на традиционния архитектурен стил, голяма част от източния френски регион Елзас може да се похвали със завладяващо дори в най-горещия ден коледно настроение. Но никъде тези усещания не са толкова силни, колкото в град Колмар, с неговия съвършен стар град, калдъръмени улички и някак сюрреалистична спретнатост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай