Трус във Франция! Младок поема властта

Мигранти и пенсии изядоха главата на премиера Елизабет Борн

Трус във Франция! Младок поема властта | StandartNews.com

Източник: ЕПА/БГНЕС

Френският министър-председател Елизабет Борн подаде оставка, която беше приета от президента Еманюел Макрон, който ѝ благодари за "образцовата ѝ работа в служба на нацията", предаде АФП.

Борн се срещна с Макрон днес следобед в Елисейския дворец. Въпросът за оставката й беше източник на напрежение през последните дни, като хора от близкото обкръжение на президента предполагат, че с оттеглянето й от премиерския пост ще се извършат сериозни промени и в състава на цялото правителство.

В течение на 20-те месеца, през които оглавяваше правителството, Борн предприе изключително непопулярната пенсионна реформа, както и с приетия през декември и предизвикал остра полемика закон за имиграцията, който породи разделение в лагера на самия Макрон.

За фаворит като неин приемник е сочен 34-годишният министър на образованието Габриел Атал.

Смяната на премиера и очакваните промени в състава на правителството се очаква да даде нов тласък на управлението на Еманюел Макрон, чийто втори петгодишен мандат е белязан от липсата на абсолютно мнозинство, гарантиращо му възможността да управлява безпроблемно страната, посочва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи