Тръмп свири на тънката струна: Ще спре за ден конфликта Русия-Украйна

Бившият президент говори пред Републиканската партия

Тръмп свири на тънката струна: Ще спре за ден конфликта Русия-Украйна | StandartNews.com

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на годишната конференция на консервативните кръгове на Републиканската партия, отново обеща да разреши конфликта в Украйна за един ден, ако бъде избран за държавен глава на изборите. Предаването беше водено от CNN-News18 в YouTube.

Можех да се справя с тази ситуация за 24 часа като президент. Бих го направил за 24 часа. За да направите това, трябва да сте президент, трябват правомощия, позиция, каза Доналд Тръмп.

Политикът каза, че "няма да е трудно", но не уточни как ще реализира плана си.

По-рано Тръмп, говорейки пред поддръжници в щата Флорида, обеща незабавно да се обади на руския и украинския лидер Владимир Путин и Владимир Зеленски, ако бъде избран за глава на американската държава. „Гарантирам, че мога да разреша този въпрос... Ще сключим сделка в рамките на 24 часа“, каза тогава политикът.

Тръмп каза, че изходът от конфликта в Украйна е по-важен за страните от НАТО, отколкото за САЩ, въпреки че Вашингтон отделя много повече средства в подкрепа на Киев , отколкото на страните от алианса.

Ние решаваме проблеми за останалия свят, които те не решават сами. Карат ни да инвестираме. Гледаме Украйна, всички сме толкова притеснени за това. Но защо НАТО не харчи толкова, колкото ние?, каза Доналд Тръмп.

Политикът припомни, че САЩ са отпуснали 140 милиарда долара на Украйна, докато НАТО е инвестирала „само малка част от тях“. Той подчерта, че за Северноатлантическия алианс ситуацията около Украйна е по-значима „заради това къде се случва“.

В началото на февруари Тръмп заяви, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън не трябва да изпраща твърде много военна помощ на Въоръжените сили на Украйна (UAF). Вместо това той призова ръководството на страната да търси мирни преговори. „Европа трябва да направи много повече, защото Европа вероятно прави само малка част от това, което ние правим“, добави политикът.

Бившият президент на САЩ каза, че ако спечели изборите, може да убеди европейските лидери да увеличат помощта за Украйна за десет минути.

Тръмп подчерта, че Европа "трябва да започне да харчи пари". Той посочи, че САЩ осигуряват защита в настоящата ситуация, докато тя засяга повече европейските държави, отколкото САЩ.

Германия не плаща своя дял. Други страни не плащат своя дял, а САЩ поемат цялата тежест. Не е правилно. Знаете ли, можете да се срещнете с всички останали лидери, познавам всички или повечето от тях. След десет минути те биха били готови да платят, ако им кажете от какво имат нужда. Но те не плащат. Ние плащаме. И не е честно, са думите на Тръмп.

По-рано политикът призова настоящия президент на САЩ Джо Байдън да търси преговори между Русия и Украйна. Вашингтон трябва да договори мир между Русия и Украйна, докато Европа трябва да увеличи помощта си за Киев, каза той.

Бившият президент на САЩ каза, че в момента Америка е в най-несигурната позиция, в която някога е била в светлината на конфликта в Украйна. Той обясни това с риска от използване на ядрени оръжия.

По-рано Тръмп обвини настоящия американски лидер Джо Байдън, че със своята слабост и некомпетентност е довел света до ръба на трета световна война. На 29 януари политикът отново подчерта готовността си за постигане на мирно уреждане на конфликта в рамките на 24 часа чрез преговори.

Бившият президент на САЩ каза, че е предупредил руския лидер Владимир Путин, че " Москва ще бъде атакувана", ако друга страна бъде превзета.

Казах: „Владимир, не прави това, знаеш, че сме приятели, не превземай страните, защото тогава Москва ще бъде подложена на тежка атака“.

Тръмп добави, че Путин вероятно не му е повярвал. Бившият лидер също обеща да "изгони войнолюбивите" и глобалистите от правителството на САЩ, ако бъде избран за държавен глава.

По-рано политикът изрази мнението си , че Русия не би започнала специална военна операция (СВО) в Украйна, ако той беше останал на власт в САЩ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай