Събота,

Тръмп ще посети Сърбия

От: Рачо Рачев -
Тръмп ще посети Сърбия
A
A
A

Ричард Гренел - специалният пратеник на президента Доналд Тръмп за диалога между Белград и Прищина, заяви днес, че американският президент Доналд Тръмп и дъщеря му Иванка Тръмп са потвърдили, че искат да посетят Сърбия, съобщава БГНЕС.

Още след посещението си във Вашингтон сръбският президент Александър Вучич заяви, че Тръмп е бил много очарован от поканата му да посети страната. Сега Гренел каза: "Президентът Тръмп наистина е сериозен по отношение на това намерение, но все още нямаме дати".

Отговаряйки на въпроса как е успял да го убеди да дойде в Сърбия, Вучич каза, че като всеки сърбин той е бил настоятелен.

Днес Вучич и министър-председателят Ана Бърнабич на Сърбия се срещнаха с Гренел и изпълнителния директор на Американската корпорация за международно развитие за финансиране (DFC) Адам Болер. След срещата символично беше открит офисът на Американската международна финансова корпорация за развитие (DFC) в Белград. Директор на офиса ще бъде Джон Йованович.

Президентът Вучич заяви, че Сърбия има по-нисък процент на публичния дълг от сто пъти по-мощната Германия, съобщава РТС.

"Ще имаме най-високия темп на растеж в Европа“, каза той по отношение на новата инициатива с DFC.

"Нашият ангажимент към хората в Сърбия е винаги да спазваме обещанията си. Това е най-голямата делегация, която някога е идвала в Сърбия. През следващите 30 дни ще дойдат и представители на други агенции," каза Гренел.

Президентът Александър Вучич заяви, че е свършена добра работа както за сръбския, така и за албанския народ.

"Ще строим пътища, железопътни линии, решихме една част от нещата с ЕС, ще продължим да разговаряме със САЩ. Ще започнем да се договаряме за много неща“, каза той.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички