Тръмп напсува генерал. Кой си навлече гнева на бившия президент?

Доналд Тръмп е бесен за начина, по който бяха изтеглени войските на САЩ от Афганистан

Тръмп напсува генерал. Кой си навлече гнева на бившия президент? | StandartNews.com

Доналд Тръмп тегли псувня на генерал Марк Мили - председател на Обединения комитет на началник-щабовете и главен военен съветник на президента, министъра на отбраната и Съвета за национална сигурност.

Бившият президент нарече най-високопоставения американски офицер "шибан идиот" заради изтеглянето на войските от Афганистан, пише в. Express, цитиран от вести.бг.

Изданието припомни как Мили се опитал да му докаже, че при изтеглянето на американските войски оттам ще бъде по-евтино да остави цялата военна техника в страната, отколкото да я изнесе.

„Имате самолет за 50 милиона долара. Имате разкошен хеликоптер за 29 милиона долара. Имахме всички видове хеликоптери. Много от тях са чисто нови, буквално току-що разопаковани. Мислите ли, че е по-евтино да го оставят там, за да могат да го вземат, отколкото да го напълнят с половин резервоар газ и да го закарат в Пакистан или да отлетят обратно в страната ни", попита Тръмп.

По-рано той каза, че Русия и Китай са демонтирали и изучават хеликоптери, изоставени от САЩ в Афганистан. Тръмп твърди, че Русия и Китай вече имат образци на американски хеликоптери, които скоро ще бъдат подобрени.

На 15 август талибаните поеха контрола над цялата територия на Афганистан на фона на изтеглянето на американските войски от страната. Евакуацията на американски войски и дипломатическа мисия от Афганистан официално приключи на 31 август 2021 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай