Тръмп: Има само една причина да загубя

Демократите ще се опитат да подменят вота по пощата

Тръмп: Има само една причина да загубя | StandartNews.com

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза единствената причина, която може да му попречи да бъде преизбран за втори мандат на среща с поддръжниците си във Вирджиния.

"Ще загубим изборите само ако демократите мамят в пощенския вот. Това е измама, знаят го, и медиите знаят какво ще се случи. А демократите знаят това по-добре от всеки друг", каза американският лидер.

Тръмп призова всеки случай на измама с гласоподаватели да бъде огласяван.

Той също така заяви, че ще се съгласи да си тръгне, ако загуби изборите от кандидатата на демократите Джо Байдън и Върховният съд потвърди избора. Сенаторът Мич Макконъл също увери, че прехвърлянето на властта ще се осъществи своевременно.

Изказванията им бяха направени заради представители на Демократическата партия, които се усъмниха относно готовността на президента да напусне Белия дом в случай на поражение на изборите като дори Хилари Клинтън, която загуби от Тръмп, сега твърди, че той ще опита да оспори изборните резултати като посочи нередностите в пощенския вот. Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън пъкдори стигна по-далеч като заплаши, че военен преврат ще свали Тръмп, ако откаже да признае поражението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай