Тръмп срещу Байдън – остър сблъсък в първия дебат?

Двамата спориха по въпроси за пандемията от COVID-19, икономиката и здравеопазването

Тръмп срещу Байдън – остър сблъсък в първия дебат? | StandartNews.com

При сериозно напрежение, с нападки и неспазване на договорните правила, американският президент Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо Байдън се изправиха един срещу друг по време на първия си президентски дебат, предаде БНР.

Двамата спореха по въпроси за пандемията от COVID-19, икономиката и здравеопазването.

Ожесточени спорове и прекъсвания, които накараха водещия да повиши глас, белязаха първия директен сблъсък между претендентите за Белия дом. На няколко път Байдън каза на Тръмп да „замълчи,“ докато самият президент заложи на тезата, че опонентът му не е направил нищо през близо 50-те години, през които е във Вашингтон.

По въпроса за COVID-19 Байдън заяви, че Тръмп не е имал план, посочи, че е слушал експертите си и попита зрителите дали могат да му вярват за това, което казва като цитира интервю, в което президентът е заявил, че още от февруари е знаел и не е казал подробности. Тръмп защити действията си и нападна интелекта на Байдън.

Федералните данъци на държавния глава, минали на преден план след публикация на "Ню Йорк Таймс" също бяха разисквани, като Тръмп отговори на обвиненията, че е избягвал да плаща данъци с думите, че е платил милиони долари данъци. Байдън поиска Тръмп да си покаже данъчните декларации.

Дебатът продължи 90 минути без прекъсвания за реклами като двамата не се здрависаха заради спазване правилата в сила по време на пандемията. Наложи се модераторът Крис Уолъс от "Фокс" да въдворява ред и да повиши глас, като поиска участниците да спрат да се прекъсват.

Очаквайте повече подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай