Трима бъдещи крале прибраха Елизабет ІІ от балкона

Елизабет Втора се възкачва на престола през 1952 г., когато е на 25-годишна възраст

Трима бъдещи крале прибраха Елизабет ІІ от балкона | StandartNews.com

Елизабет Втора се появи днес за кратко на балкона на Бъкингамския дворец, за да поздрави събралото се отпред множество. Това стана в последния ден от тържествата по случай навършването на 70 години от възкачването й на престола.

Облечена в зелено, 96-годишната кралица, която отсъства от повечето прояви за платинения юбилей, излезе на балкона, придружена от сина си Чарлз, внука си Уилям, от техните съпруги и деца. След това прозвуча британският химн "Бог да пази кралицата".

Елизабет Втора ограничи изявите си през последните месеци заради проблеми с ходенето. До днес тя се бе появила само два пъти по време на 4-дневната празнична програма.

Тя помаха на хилядите хора, събрали се пред двореца в края на парада, кулминация на четирите дни тържества, след което се прибра бавно вътре. В парада взеха участие над 100 национални знаменитости като певеца Ед Шийран и бившия футболист Гари Линекер, съобщи Ройтерс.

Елизабет Втора се възкачва на престола през 1952 г., когато е на 25-годишна възраст. Тя е най-дълго царувалият британски монарх. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай