Сряда,

Тревога. Учен каза какво ни дебне в Млечния път

От: Редактор -
6182
Тревога. Учен каза какво ни дебне в Млечния път
A
A
A

Сега, когато Пентагонът официално публикува видеоклипове с потвърдени неидентифицирани летящи феномени (НЛО), изглежда, че светът се ориентира към идеята, че може би не сме сами във Вселената. Извънземните може да са реални, пише „Giant Freakin Robot“. Дори Конгресът е имал заседание относно видеоклиповете с НЛО и е определил дали има някаква заплаха за Земята, пише БГНЕС.

Нов учен хвърля свои открития в микса, рисуващ в мрачни краски тези предполагаеми извънземни. Докторант на име Алберто Кабалеро използва математически методи, за да докаже, че в галактиката Млечен път може да има до четири враждебни извънземни цивилизации.

Според Кабалеро "тази статия се опитва да даде оценка на разпространението на враждебни извънземни цивилизации чрез екстраполация на вероятността ние, като човешка цивилизация, да атакуваме или да нахлуем в обитаема екзопланета". Този откъс е взет от проучване от базата данни за предпечатна подготовка, наречена arXiv.

В тази база данни по същество се намират статии, които все още не са рецензирани. Кабалеро признава, че по-голямата част от изследването е направена на основата на предположения и се основава на обобщени данни, взети при анализа на инвазиите между държавите, които са се случили на Земята. Ние не сме учени, но звучи така, сякаш Кабалеро твърди, че ако нападнем извънземни на родната им планета, те ще отвърнат на удара. Звучи точно така.

Кабалеро говори пред Vice в отговор на своето проучване. Той добави: "Направих статията само въз основа на живота, който познаваме. Ние не познаваме съзнанието на извънземните. Една извънземна цивилизация може да има мозък с различен химичен състав и да не притежава нашата емпатия или да има повече психопатологично поведение." Това със сигурност е вярно, като се има предвид, че никой не е срещал друга извънземна цивилизация.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички