Тръмп: Аз съм вероятния кандидат за президент

Тръмп: Аз съм вероятния кандидат за президент | StandartNews.com

Водещият кандидат за президентската номинация на републиканците Доналд Тръмп заяви, че вече смята себе си за „вероятен кандидат", след като спечели първичните избори в пет североизточни щата в САЩ, съобщава AFP.

„Това беше, за мен, най-важната ни нощ", каза Тръмп след като спечели изборите в Кънектикът, Делауер, Мериленд, Пенсилвания и Род Айлънд.

„Смятам себе си за вероятния кандидат, абсолютно. Сенатор Тед Круз и губернатор Джон Кейсик да напуснат надпреварата. Те нямат бъдеще. Ние трябва да излекуваме Републиканската партия", каза още Тръмп.

Хилари Клинтън също печели изборите сред демократите в Мериленд.

Клинтън се яви на първичните избори в пет щата във вторник и вече е събрала 82% от нужните ѝ делегати за спечелването на президентската номинация на Демократическата партия. Макар да не може да спечели достатъчно делегати официално да си извади Бърни Сандърс от надпреварата още тази седмица, тя може да постигне резултат, който да направи невъзможно догонването ѝ на предстоящите гласувания.

Победата на Тръмп в Пенсилвания е най-голямата му награда в този кръг от гласувания, давайки тласък на кампанията му, изправена пред растящата съпротива на опонентите му Тед Крис и Джон Кейсик, които оповестиха през седмицата, че се обединяват с цел осуетяване крайната победа на Тръмп.

Резултатите от първичните избори в Делауер и Род Айлънд все още не са известни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай