Тръмп с ключови думи за реформа, обсъждана в Конгреса

Какво каза бившият президент

Тръмп с ключови думи за реформа, обсъждана в Конгреса | StandartNews.com

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подчерта още веднъж несъгласието си с реформата на имиграционната система, която демократи и републиканци обсъждат в Конгреса.

След като снощи действащият президент Джо Байдън подкрепи реформата и обеща да използва правомощията, които тя му дава, за да затвори границата с Мексико, днес Тръмп написа в платформата си Truth Social, че е по-добре да няма никаква сделка, отколкото "лоша сделка" за границата.

Нарастващият имиграционен натиск се очертава като централна тема в битката между Тръмп и Байдън в президентските избори през ноември. Днес Тръмп оприличи ситуацията на южната граница на надвиснала "катастрофа". Още вчера, следвайки насоките на експрезидента, лидерът на републиканците в Камарата на представителите Майк Джонсън обяви, че сделката за миграцията, която се подготвя в Сената, няма шанс да се реализира в долната камара на Конгреса.

Провал на законопроекта ще означава и провал на усилията за деблокиране на американската помощ за Украйна, която е заложена в текста.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай