Трагедия: Майка бежанка даде чорапите си на децата, загина от студ

Семейството е било застигнато от снежна буря

Трагедия: Майка бежанка даде чорапите си на децата, загина от студ | StandartNews.com

Афганистанка е загубила живота си заради мразовития студ покрай планинския път между Иран и Турция, съобщи информационна агенция Демирорен (DHA), цитирана от "Марица" .

Жената е намерена боса в снега в събота. Тя е  сложила чорапите си на двете си деца, за да им се стоплят краката. Децата са открити от селяни в почти хипотермично състояние, но са спасени.

Според първите съобщения, семейството е намерено от турската страна на границата, но по-късни съобщения потвърдиха, че те все още са били в Иран, близо до селото Беласур срещу турската провинция Ван.

Семейството е било застигнато от снежна буря. Децата на 8 и 9 години са получили тежко измръзване на пръстите.

В изявление, публикувано чрез Туитър, областната управа на провинция Ван каза, че първоначалните доклади са били непоследователни и след разследване е установено, че инцидентът се е случил извън границите на Турция.

„Този ​​смущаващ инцидент не се е случил в границите на нашата страна, но в село на име Беласур в Ислямска република Иран близо до границата с Турция, лицата са били предадени на ирански войници от селяни“, уточниха от управата.

Най-малко четирима души са загубили живота си на същата част от границата през последния месец, според съобщения на местните медии.

Хиляди афганистанци започнаха да пътуват до Турция през Иран от юли 2021, когато Съединените щати се изтеглиха напълно, а ислямистката екстремистка група, Талибаните увеличиха контрола си над Афганистан. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай